Jobb helg =(

Så ska man jobba hela helgen.. Usch.... stängning idag.. Men men.. tjänar mycket pengar iallafall. Fast det känns som om att man alltid jobbar när alla andra är lediga.

Igår satte jag och Alex upp tv:n på väggen, blev jätte snyggt. Nä, nu ska vi äta frukost och sedan ska jag och Gucci gå en mysig promenad tillsammans innan man måste till jobbet.

På måndag startar jag min allmänlydnads kurs, 12st!  hi hi.. Nu får de inte det lätt! =)

Ha en bra helg alla lediga!! Jag är inte alls avundsjuk!


Så här snyggt blev det, super nöjd


Vad sysslar folk på blocket med?

Sitter och tittar lite på blocket (i brist på annat att göra), och gick in och sökte på chihuahua valpar. Alltså var ska man börja. Det är ju bara så tragiskt. Folk ska alltså ha mellan 14.000:- och 20.000:- för en så kallad "renrasig chihuahuavalp", det finns tyvärr ingen stamtavla på någon av föräldrarna men de lovar att dem är renresiga. Yee,,, sure! 

Sedan har vi folken som vill låna ut sina hanar till avel. Citat: "Min hane ställer upp på allt". Ja ha, men va kul. Och för det ska dem ha 2.000:- för parning och sedan 2.000:- per levande valp. Ehhh... undra om de bara vill tjäna pengar. Min hane ställer upp på allt! Fy f*n vad tragiskt. När annonsen dessutom ligger under "tjänster" Herregud!!! 

En annan ska ha 20.000:- för sina valpar. Skriver att mamman är "Blue merle (prickig färg)" Ursäkta mig! Vet folk vad Blue merle är? Det är ju sååå mycket mer än "en färg". Mycket problem med denna "färg". Och dessa valpar ska hon ha 20.000:- för. 

Sedan får folk för sig att bara för att det då finns en stamtavla på föräldrarna så kan man ta hur mycket som hellst för valparna. Sedan att de aldrig har patella undersökt eller ögonlyst hundarna har inte med saken att göra. Att pappan till valparna är ställd en gång med en 2a, och att mamman adrig är ställd. Nä, det har ingen betydelse. Dessa valpar kan man lätt ta tjugo tusen för och lite mer om det är tikar. 

SÅ J*VLA TRAGISKT!
Blir så arg på sådant här. Synd om folk som luras att köpa dessa hundar.
Men det är mest synd om hundarna, som inte själv valt att komma till denna knäppa värld.  
Sov gott!

Hem ljuva hem..

Nu är vi nere i Ljunghusen, känns som hem fast att jag egentligen inte bor här. Är nere för att lämna Myra och träffa lite vänner. Blir Malmö imorgon med vänner och sedan kräftskiva på kvällen. Åker nog upp på söndag igen.. Fast med en vovve mindre..


Min älskade Gucci


Träningsdag

Ännu en dag med träning. Anna och jag träffades på klubben för att träna utställning, ska ju ställa hennes hundar på sofiero. Efter lite utställningstränig körde jag agility med Gucci och Myra. Gucci älskar det.. Myra,, nja. Inget för en fin dam.


Prinsen uppe på A hindret


Geeeeenom tunneln


Hmmm.. spanar lite


Och så ner..


Stora vovvar kan också.. (Anna och Rossi)


Belöning med glass,,, inte helt fel.

Oslo

Helgen bjöd på weekend. Jag, Alex, Eva, Rodney, Hedda, Gucci och Myra packade bilen tidigt i lördags morse och åkte till Oslo. Där gick vi i stan och fikade nere på mysiga Akers Brygge. Helt underbar stad! Var där mycket som liten då pappa jobbade där, va där nästan varje helg och bodde på Grand Hotell. Var inne där och tittade och kom ihåg allt som om det vore igår. Hundarna gjorde succé inne i Oslo, såg nästan inga hundar alls i centrum så det blev en del blickar på våra. Sedan har jag köpt en vagn till hundarna som jag ska ha på utställningar och när man åker till ställen där dom ska vara med men så att man slipper gå och bära på dem, som te.x. nu i Oslo, en stor stad där man inte vill att folk ska trampa på dem och efter ett tag blir de väldigt tunga att bära runt på i en väska. Så nu har dem en vagn att åka runt i. De trivs jätte bra där, ser bra och skäller på alla vovvar och människor som kommer för nära. Det blev en del blickar och uppmärksamhet. Helt sjukt! Folk kom fram och ville bli fotade med dem och filmade oss gjorde de också. Mina små kändis vavvor. Italienaren var bäst med maffia röst. Efter Oslo åkte vi till Asker och tog in på ett scandic hotell där. Super fräscht, helt ny renoverat.

På lördagen åkte vi till Drammen på utställning. Var 31 hundar anmälda. Eliten kan man säga, med tanke på att det var Crufts kval. Uppfödare från Ryssland och så.. men men. Det var 6 anmälda hundar i öppenklass. Gucci blev 3:a i sin klass, domaren gillade inte hans gång. Myra blev 2:a i sin klass med CK, oplacerad bästa tik. 

Jag blir så j*vla trött på allt mygel mellan domare och utställare. Jätte kul när domaren står och pratar med massa folk i sin pause och konstigt nog är det dem om vinner. Inte speciellt kul när man vet att ägarna och domaren känner varandra. Det var rätt lätt att räkna ut vem som skulle ta hem allt efter några klasser,, Ja herregud. Som pappa sa; "Lättare att ta medalj i OS än att vinna en hunduställning"  

Tack Eva & Rodney för en underbar helg!


Aker Brygge på båten där vi fikade. Gulrotskaka (morotskaka) för 60kr. Som hittat.


Slottet som ligger längt uppe på Karl Johan


Jag, Eva och Alex på väg ner till Akers Brygge, vovvarna sträcker på benen


Grand Hotell. Så underbart många minnen.


Hundarna i succé vagnen


Alex, Rodney, Eva, Hedda och vovvarna på väg neråt från slottet


Vovvarna ute o kissar i kungens trädgård


Vackra Karl Johan


Mina älsklingar på hotellet i Asker


Tur att mamma tog med bollen till Gucci.. Han kan ju inte sova utan den


Gucci och jag under bedömmningen


Konkurransen i öppen klass


Myra på bordet


Man får räcka tunga till domare som inte vet vad de sysslar med  = )


Äntligen kom papperna!

Nu har papperna till Norge kommit. Ska ställa Myra och Gucci där till helgen. 31st chihuahuor var det. Ska åka till Oslo på lördag och sedan sova där till söndag då vi ställer i Drammen. Ska bli jätte kul! Håll tummarna för oss.


Gucci och jag i Ronneby. 3a bästa hane.


Ronneby

I helgen var vi i Ronneby. Åkte upp på fredag eftermiddag till Karslhamn där min moster Karin bor. Mamma och Myra var redan där. Åt supergod lax, som vi alltid gör.

På lördagen åkte vi till Ronneby och utställningen som hålls i Brunnsparken. En jätte fin park, älskar denna utställningen. Det var 40 korthåriga chihuauor anmälda. Vädert höll i sig trotts att vi trodde på regn, fast det var jätte mycket getingar där. Obehagligt! Vet inte om Gucci blev stucken för precis innan vi skulle gå in i ringen blev han jätte rädd, villle bara upp till mig och skakade som ett löv. Det gck jätte bra på bordet, han stod fint och verkade glömma getingarna en stund då han fick sitt älskade norge godis. Men nä vi sprang i ringen fick jag aldrig riktigt upp svansen på honom, synd. Vi blev 2a i klassen med CK. Sedan gick vi in i bästa hane och blev 3a. Hanen som stod 2a tog certet. Min vanliga tur. =( Fast med tanke på att han inte visade upp sitt rätta jag så kanske han vunnit annars. Det var en tysk domare som tittade väldigt mycket i munnen (me like). Gucci fick jätte fin kritik och välvisad! Så jag fick också beröm.

Sedan var det Myras tur. Hon skötte sig exemplariskt på bordet. Jätte duktig. Hon blev 3a i sin klass. Ohhh... surt. Men men.. Snart nya utställningar på gång.. Väntar på papprena idag.. Hoppas hoppas hoppas att de kommer.


Snyggingen som ofta lyckas stå platsen efter certet,, två utställningar i rad nu..

Cykel och skogs tur

Igår var jag och Anna i skogen med hundarna. Annas hundar (Rossi och Ceasar) är väldigt snälla mot Gucci. Fast Ceasar vill gära leka med Gucci vilket han inte är så intresserad av. Men det gick bra, Gucci var lös och så höll vi vars en rhidge back.
Sedan cyklade jag och bebis hem till Anna och tittade på film. Första gången jag cyklade med honom. Gick jätte bra. Han finner sig i det mesta. Satt där i cykelkorgen och spanade. Han är så söt min lilla bebis!

Tack Eva för lånet av cykeln! Och Rodney som pumpade däcken åt mig. Ni är alltid så snälla mot mig och Gucci.
Är så glad att jag har er!  =)

Alexander åkte till Stockholm igår, tomt utan honom. Gucci letar efter honom. Fast snart är han hemma igen.
Fick papperna från Ronneby här om dagen. 42st korthårs chihuahuor.

Lägger in lite bilder från när vi var nere i Ljunghusen. Gucci och Myra har ju så kul hop.


Mmmm... Gott att äta på Myras fot..


Ahhh.. nu kommer jag och tar dig!


Skönt att vila efteråt!

RSS 2.0