Guccis Valpar

Har varit ledig i två dagar så i måndags kväll åkte jag och Alexander till Ljunghusen. Igår åkte vi ut till Guccis valpar. De är snart 6 veckor gamla och helt underbara. En tik och en hane. Jag föll plask för hanen, han var jätte fin. Lik sin pappa. Det gulliga med dem är att de fått Guccis strumpor. Super fina. Här kommer lite bilder på dem.


Hanen


Söte killen


Tiken/Hanen


Tiken/Hanen

Agility

Idag åkte vi ner till brukshundklubben och testade agility. Har ju anmält Gucci till kurs som ska starta nu i höst så tänkte att det vore bra om han fick lite kött på benen. Först är han lite försiktig men sedan fixar han det galant. Vad gör man inte för frystorkat kött? Han äter bara en sorts godis som är från Norge, jag får special beställa de från en djuraffär och de tar 89:- påsen. Bara det bäst är gott nog när man heter Gucci. Hedda och Puma var också med, Hedda älskar det också. Duracell kaninen.. hi hi. Hon är sååå söt. Puma sprang självmant in i tunnlarna,, inget som skrämmer henne inte. Super kul! Tack Rodney för super fina kort!


Hedda och Alex


Gucci hoppar hinder


Gucci springer genom tunneln

Tre vilsna vovvar



Helt underbar bild (kolla in Guccis muskler)



Trötta vovvar

Världens snyggaste!

Tror nog faktiskt att jag har världens snyggaste chihuahua. Titta på honom. Ohhh,,, vilken skönhet. =)
Idag var vi uppe tidigt och gick promenad med Hedda, efter en timmes bus sover dem gott. Så nu får man tid över att städa och plocka undan lite. Börjar jobba idag, känner inte alls för det.
Tack Eva och Rodney för mysiga morgon promenader. 

 
Min sjuktligt snygga hund. Är så stot över att han är MIN!!
Fotot är taget av Björn Hillarp

Söndags mys

Vaknade kl.6 idag av att Puma ville gå ut. KUL!! Noooot. Sedan fick ma sova två timmar till innan Puma tyckte att det var dax att gå upp för gott. Ska bli kul nästa tisdag när Nina ska ha Puma ett tag och gå upp tidigt varje dag. Hi hi.. Man glömmer ju bort hur jobbigt det är att ha valp, och tur är väl det annars hade man aldrig skaffat nya hundar.
Sedan har jag varit i Mellbystrand på Annas 27års "kalas". Hon fick en kofta av mig med döskallar på (det bästa hon vet), hon blev super glad! När jag kom hem tog jag hundarna och åkte upp till Galgberget så att det fick springa av sig lite. Puma fösökte få igång Gucci utan resultat. Sedan var vi med Alex, Jonna och Ollie och spelade minigolf. Puma blev ju helt galen när hon inte fick ta bollarna. Nu ligger de båda här och snarkar djupt. Trötta och mysiga.. Det är det alltid när de sover. =) Imorgon ska jag upp tidigt, så bäst att dra sig mot sängen. 

 
Gucci i full fart vid inkallning


Falsterbo

Igår var Nina och jag på Falsterbo Horse Show. Blir tyvärr bara sämre för varje år. Men jag hittade en jätte fin skjal som jag köpte. Smilla var också med, evigt tjat om hunger och ont i fötterna. HA ha,, Tur att man inte tänker skaffa barn på ett bra tag. Gick på Gabby också, alltid kul att träffa gamla vänner. Tack mamma för biljetterna!
På kvällen blev det middag hosTessie som fyllde år.
Idag har Alex och jag inte gjort något speciellt. Var ute och åt med Jonna ikväll bara. Mysigt! Imorgon är det min sista dag innan semestern är slut. Ångest! Vill inte alls börja jobba, tänk att 3 veckor kan gå så snabbt. Nä, nu blir det mys i soffan. 

 
Min snygga Gucci

Underbara Smilla..

Idag har jag varit med Smilla.. Lilla Smilla,, som jag varit barnflicka till sedan hon var 4 månader.. Var det i 5år, idag är hon 6. Så jag är ju nästan som hennes extra mamma. Nu har hon precis somnat med Gucci i sin famn. Han gillar verkligen henne.. kul att han gillar barn, inte så många små hundar som gör det. Men när han inte vill säger han till, Smilla har lärt sig att om man inte jagar honom så kommer han själv när han vill. Dem är så söta ihop.

Imorgon bli det Falsterbo Horse Show med Nina, alltid lika mysigt. Sedan kör jag till Halmstad och går på Tessie's 31års "kalas". Saknar min pälsk, ska bli underbart att vara tillsammans igen.


En oslagbar trio


Puma, Smilla och Gucci på promenaden


Puma leker med bollen, precis efter att hon bitit sönder min ena sko. Tack!
Ahhhh.. det kliar i tänderna!! =)


Smilla sover gott, Gucci vaktar

Busiga hundar..

Precis kommit in från trädgården.. Måste bara visa lite bilder på Puma och Sky. Han är den enda av våra vovvar här som kan tänka sig att ställa upp på lek med Puma. Sky är mamma och pappas softy som är extremt självständig och gör precis som han vill när han vill. Han är kungen här. Så det är så kul när han leker med en valp och visar sidor bakom sin tuffa yta. Förrseten har jag lärt Puma både sitt och ligg på typ tre dagar,, sjukt lärorik hund. Kul!


Sky på bushumör


Puma och snygge Sky (Such Dkuch Lindcy's Daredevil)


Sötare än så här blir man inte

Ljunghusen

Nu är Gucci, jag och Puma hemma hos mamma och pappa i Ljunghusen. Har varit hos frissan idag, blev jätte nöjd. Tyvärr var hon tvungen att ta en del på längden då det var rätt så slitet.. men det växer ju ut igen. Nu myser jag med alla vovvarna på mitt rum.. Gucci, Myra, Puma och Beauty.. Alla i sängen! Underbart! =) Imorgon ska jag passa Smilla. Sedan blir det Falsterbo Horse Show på fredag.
Hittade en bild på mig och Myra från Stockholm december 07. Hon är så fin min lilla My py.


Stora Sthlm Dec 2007

Tvååker Lördag

Idag var det tävling igen. Gick bättre idag. Var en dansk domare som hette Kerstin Nillson, väldigt trevlig och lugn med hundarna. Gucci var först ut. Han blev 2a i sin klass med CK, sedan 3a BÄSTA HANE!! hi hi. Han var så duktig!
Domaren var väldigt noggrann med bett och räknade nästa tänderna, det är ju bra för mig då både Myra och Gucci har 6+6. Hon skrev att han hade vacker päls, utmärkt mun och hals, bra stark kropp, trevligt temp. och stilfulla rörelser.
Jag är jätte nöjd med honom idag!

Sedan var det Myra. Alla i hennes klass utom hon åkte ut på 2or. Så hon vann sin klass men fick inget CK då domaren tyckte att hon hade för utåtstående ögon. Synd! Ingen av 13 tikar fick CK, så det blev inget cert på tikarnas sida och ingen BIM hund. Ohhh... sååååå nära att certet blev mitt. Hon tvekade länge innan hon bestämde sig för att inte ge mig ett Ck,, typiskt.
BIR blev Bestdressed Di San Gimignano. Han tog också certet!  

Sedan gick vi in  uppfödarklass. Alex ställde Gucci, super söta. =) Vi fick en etta med HP. Men vi bestämde oss för att inte gå in i stora ringen utan åkte hem. Hundarna var ju helt slut efter två dagar på utställning.


Beddi's Kajsa, Emil, Klara, Alice
Bästa uppfödarklass!


Tvååker Fredag

Idag var det utställning i Tvååker. Domaren gillade tyvärr inte alls min typ av hundar. Gucci blev R i sin klass. Myra vann sin klass men fick inget CK. Som vanligt, min tur. Surt som f*n! Men men.. nya tag imorgon.

Träffade Guccis son Diesel. Super söt! Påminnde mycke om Gucci som liten. Kul att se vad det ska bli av honom sedan.

Håll tummarna för att det går bättre imorgon!



Myra & Gucci busar i sängen


Sedan somnade Myra skönt i sin nya väska

Så var det utställning..

Hämtade mig bebis igår.. Ohh,, nu är allt som vanligt igen. Han är ju vårt allt! =)

Idag ska vi till Tvååker.. Har varit uppe sedan kl.06. Varit en lång runda med Puma. Myra & Gucci sover fortfarande.. Ska snart in i duschen och sen iväg. Ska bli jätte kul! Hoppas domaren gillar min typ av hundar. Badade Gucci innan.. tror inte att han gillar det speciellt mycket.. hi hi.. sötisen! Usch, tråkigt väder vi fått. Men vi var i Tvååker igår och satte upp vårt tält, det är man glad för idag. Hål tummarna för oss nu!!


Myra, Gucci och Puma busar


Kom igen då.. hi hi =)


Åkta tassen!!


Runt, runt, runt..

Hemma igen..

Idag har vi åkt hem.. suck. Inte alls kul. Hedda och Puma busade en del innan vi åkte, typiskt att man ska åka hem när det var så fint väder idag. Hade velat stanna längre i Stockholm, får aldrig nog.

Men imorgon ska jag hämta Gucci i Båstad, mamma och pappa ska titta på tennis så jag hämtar honom och Myra imorgon bitti. Ska bli sååå underbart att träffa min prins igen, har saknat honom så. Förstår inte hur jag ska klara mig den dagen han går bort.. Men det dröjer ett bra tag tills dess får i hoppas. Ska iallafall bli helt underbart att få pussa på honom imorgon.


Fin utsikt


Puma & Hedda


Massa bus


Puma i full fart

Marholmen

Efter matchen igår åkte vi till Marholmen, en skärgård 5mil utanför Stockholm. Här har Alexanders föräldrar hyrt en stuga i en vecka. Super mysig, öppen spis, pool, bastu, solarium m.m. Vi ska stanna här till onsdag.
Idag har vi åkt ut med båt till Norröra, den ö som Saltkråkan spelats in på, här fick vi bla. se farbror Melkers hus och vart Astrid Lindgren tillbringade sina sommrar. Super mysigt!
 
På kvällen var vi inne i Norrtälje och åt gott. När vi kom hem gick vi en lång promenad med hundarna och både Puma och Hedda badade. Puma för första gången, simmade gjorde hon också. Först båt resa och sedan bad, tror hon sover gott inatt. Tack Eva & Rodney för en underbar dag!


Farbror Melkers hus


Underbar utsikt från Saltkråkan


Puma på ö besök


Underbart


Sista dagen i denna underbara huvudstad

Idag blev det världsutställningen igen. Moca ställdes, gick bättre idag. Det var 17 hundar i hans klass (junior hanar) och först fick han rosa band, vilket är exellent. Då går man vidare och får vara med i konkurrensen. Det är ju inte samma regler här som på "vanliga" uställningar.  Får man rött är man "bara" very good och blir tackad för dagen. Så han gick vidare och blev tillsist placerad som 4a, av 17 hundar!! Samtliga i toppklass. Så man kan alltså säga att man är 4e bästa springer junior hane i världen! Inte så illa pinkat. hi hi.. Är så stolt. Hans uppfödare ställde honom.

Sedan gick vi i stånden och handlande lite. Köpte två koppel till Gucci, både ett vanligt och ett jätte fint utställningskoppel som bara görs i tyskland. Det ska vi inviga i Tvååker. =)

På kvällen åkte jag och Alex och tittade på AIK - Gais. Hade lovat honom fotboll då han varit med mig på utställning i två dagar. Var en bra match. Slutade 2-2. Fast jag var mer imponerad av Black Army, fräckt att se. Inte som att kolla fotboll i Malmö direkt. hi hi.


Domaren klämmer


Moca & Annika


Black Army AIK


Heldag i Stockholm

Idag var jag och Alex i Stockholm hela dagen. Vi åkte in till stan tidigt. Sen har vi gått i stan, handlade en del. Två par jeans, shorts, öronhänge, en burberry skjal, öronhänge och lite annat smått. Var inne i Gucci butiken och beställde ett sett med koppel och halsband. Super fint! Hoppas det inte tar långt tid innan det kommer.

Sedan var vi på Gröna lund. Åkte lite och såg sommar krysset. Har varit en jätte mysig dag! =)


Räkmacka på NK, ett måste när man är i Stockholm


Nationalmuseet


Älskade Stokholm

World dog show Stockholm 2008



Idag har vi varit på World dog show. Grymt! Vi tittade en del på chihuahuorna. I öppen klass hanar var det 33st!! Många vavvor. Jordbodalens Paco fick ceret, Grattis! Där var jätte många fina hundar från många länder, kul att se hur de ställer och hur chohuahuorna ser ut i deras länder. Pratade en del med ett par från Belgien, hade jätte fina vavvisar. 

Moca gick det tyvärr inte så bra för idag på sin circuit tävling. Han fick sin första tvåa. Domaren tyckte att han hade för lite nacke. Men ja,, sen är han bara ett år också så..  Men men.. han är inte värd en tvåa ändå. =( Stackars mocasinen.

Nu ikväll har Lena (som äger Myras syster Kajsa) varit och hälsat på på vårt hotell, hon bor i Sthlm. AVIS!! Ja ja, hon har även världens finaste Tintin, en mexikansk naken hund. Han är sååå cool. Skulle kunna tänka mig en sådan hund. Inte så vanliga. Fast Alex diggar inte det,, hi hi.. Han ville inte ensta i honom. Får väl nöja míg med vavvorna. Och det är inte så lite det.. Vad skulle man gjort utan dennaunderbara ras.




Öppen klass hanar


Finsk hund & Paco


Öppen hanarna


Warner Bros Lalit (SuCH, NuCH)


Sötnosen nannar soffan.. Myyyyyys

Stockholm!

Nu är vi i Stockholm. Äntligen! Imorgon ska vi till världs utställningen, ska bli jätte kul. Nina ska ställa Moca. Hoppas det går bra. Puma och Gucci är hemma. Tomt utan dem men samtidigt skönt. Träffar ju dem snart igen. Skriver mer imorgon..


Saknar min prins

Bebisar!

Har fått bilder på Guccis valpar. Sååå fina!!
Se och njut..


Mamma Vichy och bebisarna


Vichy tvättar sin bebis

Usch för dåliga bett...

Det gick inte direkt som jag ville i Danmark. Gucci blev 3a i sin klass. Myra vann sin men fick inget ck? What? Har typ aldrig hänt innan..  Men men... bara till att glömma och gå vidare.

Det var en Italiensk domare. Han gillar vi inte!! Han tog fram hundar som jag vet inte har mycket rätt i munnen. Jag förstår inte det, en ras som har så mycket problem med bettet som chihuahuorna. Då väljer vissa domare att plocka fram hundar med dåligt bett, ge dem meriter och sedan avlar folk på dessa hundar. Jag menar inte att dessa hundar har ett litet överbett eller så utan de saknar de flesta tänder och de tänder de har är ungefär som man slängt in dem i munnen.

Kanske lätt för mig att ha åsikt om detta som ställer två hundar med perfekta bett (vilket är ovanlig hos denna ras). Får ofta mycket beröm för det, men jag tycker det är fel att avla vidare på hundar som har dåligt bett. Borde det inte vara tvärt om?

Om en tex. en softy hade haft sådana bett som "tydlien" är okej i chi världen hade den hunden åkt ut med 2or och 3or. Men i chihuahua världen är detta okej för att rasen har problem med bettet. Då tycker jag att man tvärt om borde foccusera på att ta fram hundar med bra bett. Men,, det är ju bara min åsikt...

Imorgon åker vi till Sthlm.. Ska bla till world dog show, ska bli jätte kul. Nina ska ställa Moca både fre, lör och söndag. Ska bli kul. Gucci är hos mamma och pappa så jag blir hund lös. Fick förresten papperna till Tvååker idag, 31st. Skönt!


Lilla Puma, en springer tik jag ska ha ett tag för att träna.
Både till utställning och lydnad.
 

RSS 2.0