Hemma igen..

Då var man hemma i Halmstad igen. Har varit i Ljunghusen sedan i måndags! Alltid lika härligt att vara "hemma".
Igår var jag inne i stan och fixade massa ärenden. Var hos frisören, nya slingor och klipp. Sedan handlade jag lite inne i Malmö och hälsade på min kompis Henrietta som äger ett café inne i stan. Efter det åkte jag till IKEA och handlade allt vi behövde till köket och massor av annat. Efter det åkte jag hem igen.. blev en lång dag. Annars har det mest blivit mys med hundarna när jag var nere,, saknar dem sååå nu när man flyttat. Skönt att sova med alla i sin säng. Det är mys!
Tack mamma för all hjälp med Louis!

Imorgon blir det full show. Vi ska försöka fixa klart i köket och sedan skall det storhandlas. Alex släkt kommer hit på fredag och på lördag ska vi ut. Så det blir en härlig helg. Nä, nu ska vi packa upp alla shoppingkassarna.




Jag & älsklingen i mitt nya hår

Alexander 25år!

Idag fyller min älskling 25år. GRATTIS!! Jag och Gucci gick upp tidigt idag och åkte och köpte frukost. Sedan väckte vi Alex med sång och presenter. Annars har det blivit en lugn dag. Vi har tittat på fotboll nu i eftermiddag och fikat lite. Ska titta på hoppningen på ettan nu tänkte jag.

Allt är bra med vovvarna. Pratade med Guccis uppfödare innan idag som var väldigt spänd på att få träffa lilla Louis. Men han får först ha alla vaccinationer innan han ska ut i stora världen. Tänkte åka hem till mamma och pappa imorgon, stanna några dagar. Måste till frissan och fixa massa andra ärenden så tänkte göra det på tisdag när mamma är ledig så kan hon passsa Louis. Kan inte bestämma mig om jag ska färga mig så mörk som jag var innan igen eller om jag ska fortsätta på det jag har nu.. Hmmm.. är rätt sugen på det mörka igen.. Ja ja, vi får se. 


Mina älsklingar och jag i Oslo

  


En underbar Lördag!

Ohhh,,, vilket underbart väder det är idag.
Vi började dagen med en långt promenad. Efter det har jag haft fullt upp att passa lillen,, han springer runt som en galning här i lägenheten. Måste kolla honom så fort han är lös i lägenheten då vi bygger om köket så hela lägenheten ser ju mer eller mindre ut som en byggarbetsplats. *Suck* Och jag som hatar när det är stökigt. Men men.. det blir ju fint. 

Gucci och Louis lekte en del igår.. Kul att det börjar gilla varandra. Gucci är jätte nyfiken på honom nu och ska hela tiden kolla in vad han gör.. Sötisar. Nä, nu ska jag hjälpa Alex med köket. Ikväll blir det middag på stan, Alex fyller ju år imorgon så vi tänkte lyxa till det lite.


Världens sötaste baby mage..

Lyckliga fredag

Så var det fredag igen... veckorna går fort när man är ledig. För fort..
Idag ska jag och Alex göra klart köket.. så mycket det går iallafall. Sedan kommer Erika hit ikväll, så då blir det Idol och mys. Var ute med vovvarna innan och då gick Louis lite här bak i trädgården.. sötnosen... kallt om tassarna. Men han trippade på bra ändå. Nä, nu måste vi börja jobba lite.


Trevlig helg!!



Sötnosen


Guccis något märkliga stil

Louis 11 veckor

Idag blir Louis 11 veckor. Tittade på bilder från att vi hämtade hem honom från sjukhuset. Gud vilken skillnad. Idag vägde han 715g, så han går upp lite varje dag.


Igår blev en lång dag. Vid 16 tiden åkte jag, Alex, Jonna, Gucci och Louis till Malmö. Mötte upp pappa på hans jobb och sedan åkte vi ner till Ljunghusen. Hundarna var jätte snälla mot lilla Louis. Mamma bjöd på varmrökt lax och nypotatis. Mmm.. älskar mammas mat. Sedan mös vi framför tv:n innan det var dags att bege sig mot Malmö igen. Där mötte vi Alex, Jonna och Nina. Hon tyckte att han var jätte söt. Kan man tycka annat?

 Sedan körde vi till Halmstad igen. Louis klarade allt jätte bra. Han var ute lite i mamma och pappas trädgård. Första gången han kände gräs under sina fötter. Ingen rädd hund direkt. Försökte vara med när Gucci och Myra busade. Alltid lika kul att se när dem förenas, blir ju så glada.  


Idag har Alex lagt golv, nästan klart nu. Var i stan innan och försökte hitta present till honom, han fyller 25 på söndag. Ingen lätt uppgift, men det blir säkert bra.

Veterinären ringde idag, har bokat tid till undersökning om två veckor. Hon ska titta hur han utvecklats och så ska han få sin spruta. Den ska han egentligen ha fått om en vecka men hon tyckte att vi skulle vänta ett tag eftersom att han varit sjuk.


Nä, nu ska vi laga mat och äta innan det blir mys framför soffan.


Hoppas ni får en bra kväll!


Gucci & Myra bus


Ja ha...


Sniff sniff


Så här trött blir man efter ett tag.. Skööönt att vila då.  


Glöm dina problem, imorgon kommer nya.

Så var det ännu en mulen dag. Natten gick bra, Louis har en tendens att väcka mig en stund innan klockan ringer. Var uppe två gånger inatt. Sedan gick vi upp kl.09.00 klädde på oss och gick en promenad. Flyttade min bil också.. Fick böter igår och kände inte för att få det idag igen så fick ställa den en bit bort där det är gratis. Jobbigt att min hyresvärd inte får tummen loss att fixa en parkering till mig. Inte alltid kul att bo centralt. Man vill ju gärna ha uppsikt övr sin bil också, speciellt när man har så fin bil som jag. Är väldigt rädd om mina saker. Gäller allt i min närhet, speciellt hundarna då.

Idag ska vi faktiskt ta en tripp ner till Ljunghusen. Alex och hans kompis Jonna ska till Malmö och kolla på hockey så jag tänkte att jag följer med så kan jag hälsa på hemma medans de är på matchen. Saknar ju mina föräldrar och vovvar så.. Sky, Beauty och Myra,,, jobbigt att inte få träffa dem så ofta. Så det ska bli kul att åka hem en sväng. Får se hur Louis mår nästa vecka. Är han ok kanske jag åker hem och stannar några dagar, är ju ledig nästa vecka också. 

 


Älskade Peggy, Smilla & Moca. Saknar er såååå!


Mamma & Pappas vackra JW hus. Finns en del till.


Underbart vackra Ljunghusen

Slöinge Djursjukhus

Djursjukhuset i Slöinge, vilket underbart ställe. När Louis låg där ringde de mig och uppdaterade varje timme. Blev hela tiden bemött av underbart personal. Efter att Louis har kommit hem har de ringt och frågat hur det går för oss och hur han mår.
Imorse ringde Kristina och frågade hur det var med honom. Alla har varit så engagerade och snälla. Vilket stort djursjukhus hade gjort allt detta för en hund. När man har ringt dit och haft frågor har alla vetat vem man varit så fort man sagt att man är Louis ägare. Han blev en liten kändis när han var där, och alla är väldigt glada över att han klarat sig. Jag var inte direkt glad över att åka dit då han var sjuk då jag aldrig varit där innan och det var ett så stort sjukhus. Men gud, de överträffade verkligen alla mina förväntingar. Så underbart! Att dessutom lyckades få Louis att överleva gör de ännu bättre i mina ögon.
Ska boka tid där till alla Louis och Guccis besök i framtiden.
 
Gucci var så söt inatt. Andra gången sov jag så hård att jag inte vaknade av att Louis var vaken. Då gick Gucci upp till mig och tog sin tass på mitt ansikte så att jag vaknade. Han brukar väcka mig när han vill ut eller är dålig men idag väckte han mig över att Louis var vaken.. Så grymt sött.

Idag blir det lugnt.. regnet öser ner ute så det blir till att fixa här hemma. Alex ska fortsätta på golvet i köket och jag ska nog dammsuga lite och mysa med de små. Måste ner till klubben ikväll också och redovisa lite,, mycket jobb när man sitter med i HUS, nästa år blir jag nog ordförande också. Kul!

Ha en bra dag!


Gucci äter frukost på Mora Spa & Hotell. Skinka, leverpastej och paprika. 
Inte alls bortskämd. hi hi



Trött efter en lååååång resa


Skönt att få vila..


Hotell säng,, inte helt fel


Vasaloppets slutmål i Mora





Ännu en ledig vecka

Så var helgen över.. Och nu ska jag vara ledig i två veckor. Grymt härligt!
I helgen jobbade jag så Alex passade dem små, gick jätte bra. Idag ska vi nog börja att lägga vårt nya golv i köket, får väl se hur långt vi hinner. Man kan ju lägga lite varje dag så blir det inte så jobbigt.

Med hundarna är det bra, Louis växer och springer runt som en galning här i lägenheten. Gucci tycker fortfarande att han är lite läskig men det kommer säkert att gå bättre snart. Gucci har ju varit nummer ett i tre år nu så inte så kontigt att han tycker till när det kommer en ny vovve som stjäl hans uppmärksamhet. Men snart är de nog bästa vänner.

Nä, nu ska vi ut på promenad.


Snuffe


Skönt att mysa i soffan


Fredags mys

Första promenaden

Idag är det fredag,, mysigt. Så ikväll blir det mys i soffan med vovvarna och Alex.

Natten gick bra, Louis väckte mig ett par gånger mellan att klockan ringde. Detta är ju som att ha en riktig bebis.. =)
Mycket piggare idag, ute och springer på golvet och utforskar mer och mer.

Louis har ju inte varit ute sedan jag fick honom så när jag och Gucci gick en liten promenad innan tog jag med Louis innanför jackan. Han satt där med sina jätte öron och títtade spänt på omvärlden. Gick jätte bra, skönt för honom att få lite frisk luft också. Allt i små doser så blir det säker jätte bra. Nu sover han gott.

Gucci försökte få igång honom innan men Louis fattade ingenting.. Leka? Vad är det. Ja ja, det kommer väl så småningom. Huvudsaken är att den lilla rackaren tar sig och blir frisk snart.

Trevlig helg!


En mycket piggare sötnos


Gucci ser ut som en jätte bredvid Louis


På väg ut på promenad till den stora världen


10 veckor

Idag är Louis 10veckor. Väldigt liten krabat men som tar sig lite för var dag. Han väger bara 663g. Han har gått mycket sedan jag hämtade honom, droppet på sjukhuset gjorde att han gick ner så mycket. Men han har gått upp 50g sedan han kom hem så det går åt rätt håll.

Han är lite piggare nu.. är uppe och går en del men sover mycket också, tror att antibiotikan gör honom trött också. Men man får tänka på hur mycket detta tog på hans kropp. Han får ta all världens tid på sig att bli pigg, bara han blir bra. Hans mage har också kommit igång, och i natt väckte han mig varannan timme då han behövde göra behov, duktig pojke. Hoppas hoppas hoppas att han klarar detta!


Mys i soffan

ÄLSKADE LILLA LOUIS

Det som skulle börja med en underbar semester och en valp som man längtat så länge efter blev en mardröm.
Har inte orkat skriva om detta innan. Vi hämtade Louis på lördag kväll och allt var helt underbart. Resan hem var lång och Louis satt i min famn i en filt hela vägen hem. Alex körde alla 60mil hem så att jag skulle få gosa med lillen. Vi var inte hemma förrän ett på natten. Louis gick lite i köket och kissade, bajsade och drack vatten. Hungrig var han inte. Sedan gick vi och la oss vid två tiden. Louis somnade snabbt, hade ju varit en lång resa för honom. Någon timme senare blev han orolig och pep en del, precis som om han drömde. Så fort jag tog upp honom blev han lugn.


Åtta på morgonen kände jag att allt inte stod rätt till. Louis ville inte stå på sina ben och jag fick inte i honom någon vätska. Rodney och jag åkte genast till Hallands Djursjukhus i Slöinge och de trodde att han kunde vara uttorkad eftersom att han haft diarré ett par dagar. Små valpar förlorar vätska väldigt snabbt och då är det viktigt att de snabbt får dropp. Veterinären sa att han skulle läggas in och få dropp.


Vi åkte hem igen. En timme senare ringde de från djursjukhuset och sa att det inte trodde att de skulle klara honom. Han var så liten och svag. Det enda jag kunde få fram bland alla tårar var. "Gör ALLT ni kan för att rädda honom". Läkarna var helt underbara och ringde och uppdaterade mig om hans tillstånd varje timme.


Senare på kvällen var det en ny veterinär som tagit över. Kristina Widmark, hon ringde mig vid 20.00 tiden och sa att Louis var bättre. Mirakulöst hade han svarat på deras behandling och till och med varit uppe och gått. Fast hans läge var fortfarande kritiskt och han orkade inte hålla upp sitt huvud när han gick. Vi tände ljus för Louis och bad till gud om att han skulle klara sig.

Vi gick och la oss sent och väntade hela natten om de skulle ringa. Jag sov ingenting, låg bara och tittade på telefonen hela natten.


Klockan åtta på måndag morgon ringde Kristina och sa att läget nu var stabilt och att han kanske skulle få komma hem på kvällen. Jag och Alexander åkte genast till Slöinge för att hälsa på honom. Blev så glad när jag såg honom, det var som om det var en annan hund. Kunde inte sluta gråta, var så glad över att han var bättre.


17.00 fick jag reda på att jag kunde hämta honom. Fick ett helt A4 med hemgångs råd som jag skulle följa. Nu är det till att mata var tredje timme, dag som natt. Antibiotika och sockerlösning för att hålla blodsockret uppe. Han måste också vara invirad i filtar hela tiden för att inte tappa värmen.

Det har skett små framsteg hela tiden sedan han kom hem och jag är så lycklig över att han kämpade så. Igår åt han själv (fick mata honom med spruta innan) och hans avföring var ganska fast. Han är jätte duktig på att ta sitt penicillin och blir mer pigg för var dag. Även om det är små framsteg, som att ett öra står upp idag. Även de minsta detaljer betyder allt.


Håll nu alla tummar ni kan för att han ska bli frisk snart och springa runt och busa som valpar ska göra. Har längtat så länge efter denna underbara varelse och han har redan gjort ett otroligt intryck på oss alla. Kristina sa att det var på håret att han klarade sig. En riktig liten fighter som har fått en otroligt tuff start i livet. Nu hoppas vi bara att han fortsätter att göra små men viktiga framsteg.


TACK TILL MIN ÄLSKADE SYSTER NINA SOM HJÄLP MIG MED SÅ MYCKET!
ÄLSKAR DIG!


TACK EVA & RODNEY FÖR ATT NI FÖLJT MED TILL SLÖINGE OCH GÅTT UT MED GUCCI!


TACK ALEXANDER FÖR DIN FÖRSTÅELSE!


TACK LENA FÖR ALLT STÖD, DU ÄR UNDERBAR!


TACK MAMMA & PAPPA FÖR ATT NI ALLTID STÄLLER UPP FÖR MIG. VET INTE VAD JAG SKULLE HA GJORT UTAN ER. NI ÄR ALLT FÖR MIG!


TACK ERIKA FÖR ATT DU ALLTID FINNS TILL HANDS!


TACK LOUISE (KENNEL MINI FASHION) FÖR ALLT STÖD!


TACK TILL ALLA ANDRA SOM SKICKAT FINA MESS OCH RINGT! ALLT STÖD HAR GJORT OSS STARKA!



Louis på sjukuset med kanyl i halsen


Lilla älsklingen,, trött.


Invirad i mysig filt, får inte tappa värmen


Starka lill killen..


Syskon kärlek

Nu är han min...

Älskade Louis..

Mini Fashion X'elent Johnnie Walker







Snart är han min...

Idag jobbade jag bara mellan 8.00 - 11.30. Bytade pass med Yvonne så att vi skulle komma iväg tidigare. Vi körde en timme senare och åtta timmar senare var vi framme i Mora. Det är här jag ska hämta Louis imorgon. Så alla ni nyfikna kan ju själv gissa ifrån vilken kennel han kommer. =)

Just nu bor vi på Mora Spa & Hotell som ligger precis vid Siljan, super fint. Imorgon tänkte vi gå upp vid 9, äta frukost och sedan göra oss i ordning och gå en runda i stan. Vi ska hämta Louis imorgon eftermiddag och sedan bär det hem alla 60 mil igen *suck*. Men vad gör man inte för att få en bra hund från en underbar uppfödare. Hoppas inte att den lilla är åksjuk bara.

Nä, nu ska vi mysa framför tv:n innan vi går och lägger oss. Tar en del på kroppen att köra så här långt.
Håll ut tills imorgon.. då avslöjas ALLT! =)



Soluppgång över Siljan

Min älskling är hemma..

Äntligen! Var så underbart att få hem honom. Vi har myst som galningar efter hans hemkomst.

Idag tvättar vi och jag ska jobba i eftermiddag. På fredag åker jag, Alex och Gucci och hämtar hem Louis. Ska bli sååå underbart! Sedan ska jag vara ledig i tre veckor och vara hemma med den lilla. Ska bli mysigt med roftrip till helgen.

Nä, nu ska vi till parken.

Ingen vanlig dag idag... 2år och 6månader med pälsk!


Älskar denna bilden! Dem är ju bara såååå vackra på den

Idag kommer han!

Ja, min älskade Gucci kommer hem idag. ÄNTLIGEN! Ska pussa ihjäl honom.. inte bokstavligt talat kanske men nästan iallafall. Vi har saknat honom så!

Är ledig idag innan det blir jobb tisdag till fredag. Nina kommer hit ikväll med Gucci så man får väl snart åka och köpa mat och lite annat som ska fixas.

'
Äntligen kommer han hem!

Växjö utställning

Så var helgen över och snart ännu en arbetsvecka att ta sig igenom. Igår var en lång dag av badning och kammning. Vi var även på Ön med Alex föräldrar och hundarna. Super mysigt ställe! Vi gick en lång promenad på en timme, så efter vi kom hem och jag badat hundarna somnade dem gott.

Imorse åkte jag och Alex mot hundutställningen i Växjö. Körde kl.06.00 så man är rätt så trött nu. Super kallt när vi körde och det blev bara värre destu längre in i landet vi kom, - 7C slutade det med.

Puma blev Reserv i valp klassen idag. Hon var jätte duktig men domaren gllade inte henne. Hon tyckte att hon var för smal, men det brukar ju valpar vara men ja, vissa är ju dummare än andra.
Moca blev 2a med HP. Jäkla skit! Men men.. dem var båda jätte duktiga i ringen och jag är glad över att vi klarade det så bra tillsammans, det var ju trots allt första gången som jag ställde dem.

När vi var klara handlade jag ett täckte till Gucci och en halsband till valpen. Louis ska han heta. =)
Nu är vi trötta och ska vila en stund innan det blir middag.

Tack Eva & Rodney för promenaden igår och för lånet av er bil!

Tack Alex för att du följde med och hjälpte mig idag! Älskar dig!


Moca, Puma och Hedda på Ön


Doddan badar.. eller nästan iallafall =) 


Underbart vackert


Jag och Mocasinen


Pumisen duktig trots halt golv


Puma tycker att domaren är lite läskig


Snygga Moca



Ljuvlig morgon!

Så var det lördag morgon och jag är ledig! Så grymt skönt. Hundarna väckte mig 07.00 imorse och då gick vi ut en lång promenad. Vi gick genom parken som ligger här brevid vårt hus.. Så grymt fint. Speciellt när solen håller på att gå upp och man är helt ensam ute.

Idag ska vi byta till vinterdäck, ska ju köra till Växjö imorgon så det lär behövas. Sedan blir det nog mest plock. Massor av saker som behövs göras men eftersom att det är allahelgona är det nog stängt i de flesta butiker.. Typiskt!
Fast hundarna kommer nog ta upp det mesta av tiden ändå.

Bara två dagar tills Gucci kommer hem igen.. Ohhh.. gud vad jag saknar honom. Tänk att en sådan liten hund kan ha sådan stor personlighet. Idag ställs chihuahuorna i Växjö, må bästa hund vinna. Blir svårt när inte Gucci är där dock. Okej då,, näst bästa hund vinna. =)


Underbara höst


Vackra detaljer i parken


Blir en fin dag

RSS 2.0