Tuff vecka

Har inte hunnit blogga på ett tag. Jobbat hela veckan och jobbar helgen med. Smilla och jag hade det jätte mysigt i lördags, hon är ju så go. I måndags åkte vi och hämtade våra nya stolar, blev jätte nöjd. Sedan var vi och beställde ett bord också som kommer om två veckor. På lördag är det fest med jobb, ska bli jätte kul.

Tänkte kolla lite utställningar nu och se vad som kommer framöver.


Sötnosarna






Dem nya stolarna

Ballerup

Idag var det utställning i Ballerup (Danmark). 35 chihuahuor var anmälda. Gucci var första inne. Det är lite annorlunda regler i Danmark, så det är lite svårt att förklara. Men han fick först ett lila band vilket betyder Excellent. Rött betyder Very good. Efter det lila bandet gick i vidare till konkurransen där vi blev 3:a. Lila band i Danmark är ungefär samma sak som CK i Sverige.
Myra fick också lila och blev 3:a i sin klass. Så vi är faktiskt nöjda med vår tripp till Danmark.. men det skulle ju inte skadat att komma hem med ett cert. Men men.. det kommer fler chanser.

Ikväll ska vi mysa med Smilla. Längtar efter den lilla sötnosen, hon kommer snart hit. Hade tyvärr ingen kamera med mig idag så vi tog inga bilder på utställningen. Det får bli en mys bild från sängen istället, hundarna är helt slut nu.


Sötaste Myra


Mys vovven..


Home sweet home

Nu är Gucci och jag i Ljunghusen, skönt att vara hemma lite. På lördag blir det utställning i Danmark. Jag ska ställa Gucci och Myra, Nina ska ställa Moca.

Idag har jag varit hos veterinären med Gucci och fått rabies spruta, det var tid att fylla på den nu. Sedan fixade jag papperna till Danmark också, mycket som ska ordnas innan utställningar utomlands.

Imorgon blir det stan med vänner. Gucci och jag kollar idol nu, han är helt slut efter allt bus med Myra idag. Nä, nu ska vi mysa vidare.


Gucci myser i sängen

Sofiero Söndag

Idag var det till att stiga upp tidigt igen. Inte lika lätt att komma upp dag två, men för dessa hundar kan man göra det mesta. Blev hämtad av Anna och Patrik kl.06.30, sedan bar det av mot sofiero.

Det var 19st hundar i öppen klass hanar och vi stod som nummer 4a. Caesar fick tyvärr en tvåa idag. Man jag var väldigt nöjd med vår insats. Han var jätte duktig och skötte sig exemplariskt. Jag tycker ju inte att han förtjänar en tvåa. Men domaren tyckte att han hade för ljusa ögon, kort nosparti, för litet bröst m.m. Fast hunden som vann hade ett enormt förbröst så domaren verkade vara svag för det. Caesar såg ju ut som en valp bredvid honom.
Synd att inte jag är domare.. Då hade snägge vunnit.

Anna och jag har bestämt att Caesar inte ska ställas mer, han tycker inte att det är speciellt kul och han har bara fått en etta (som jag fick på honom i Göteborg förra året) på alla sina utställningar, så nu får han lägga kopplet på hyllen. Vi ska satsa på Rossi istället, tror att han kommer att gå mycket bättre. Han behöver dock tränas en hel del. Han verkligen hatar när folk rör honom. Men men.. Den tiden kommer. Nu blir det sov dax snart.. helt slut efter denna helg.


Domaren går igenom Caesar


The winning team is running


Snägge står fint

Sofiero Lördag

Idag har vi tävlat på sofiero i Helsingborg. Det har varit jätte fint väder, helt underbart för hundarna. Gucci och jag gick upp kl.6 och åkte till sofiero där vi träffade mamma, pappa och lilla Myra.

Det var 12st i Guccis klass. Han blev 3a i sin klass, så jag blev ganska nöjd. I Myras klass var det 14st. Hon blev också 3a i sin klass med CK, oplacerad i bästa tik. Så vi var rätt så nöjda med dagen. Det var ett tufft startfält så att bli 3a var inte så pjåkigt. Jätte fin kritik fick vi med.

Domaren gillde inte de "tjocka" hundarna så de som brukar vinna blev inte placerade. Rätt patetiskt när vuxna människor räcker tunga till domaren och slänger in sina hundar i buren. Hmm... snacka om dåliga förlorare. Och stackars hundar som har de ägarna..

Sedan var jag och tittade på lilla valpen som jag kanske ska köpa. Men ohhh... jag vet inte. Kände inget direkt för den. Att köpa hund är väl som att köpa bil, känns det inte helt rätt ska man inte köpa. Så det blir nog inte denna valp. Ska sova på saken.

Nu ikväll har vi varit hos Alexanders föräldrar på middag. Resten av familjen var också där. Fick hålla lilla Jack, bara några dagar gammal. Så söt, och blek. Skrynklig som en sköldpadda. Sötis!

Nä, nu blir det lägg dags. Upp 5 imorgon mot ytterligare en utställnings dag.


Lilla Jack och jag


Höst!

Idag gick Gucci och jag upp tidigt. Börjar inte förrän 15.30 men det är en del som ska fixas innan.. Har tvätttid.. Ohh.. inget kul men måste tvätta innan helgen då det är utställning. Sedan ska man ringa en del samtal.. Har ju en del på gång. Letar ju efter en ny puppy.. Får se vad det blir.. Mycket på g nu känns det som.. Men men.. Inte lätt att välja,, Och när vet man om man valt rätt? Nä, nu ska vi ut på promenad.. Inget härligt väder direkt men vad gör man inte för prinsen.


Gucci sover gott i soffan.. får se om han e sugen på promenad i regnet.

Kursstart och barn

Idag var det kursstart. 12 st i Allmänlydnads kursen, de flesta har gått valp kurs för mig innan men en del av dem var nya. Mycket att jobba med, herregud. Avslutning den 16 november och tills dess ska de ha lärt sig dessa 11 moment. Det blir inte lätt, men det ska gå.

Satt och läste igenom kursutvärderingarna från förra kursen. Blir så glad av det man läser. Stolt över sig själv på något sätt. Detta är något av vad de skrivit ;

" Mycket bra kurs och upplägg av en underbar lärare."
" Effektiv tid och mycket lärdom. Trotts min 5e hund lärde jag mig något nytt varje gång."
" Jätte bra instruktör som jag gärna vill ha igen "
" Intsruktören har varit väldigt tydlig och klar i övningarna "
" Helt enkelt bara JÄTTE NÖJD! "


Ohh.. blev så glad när jag läste dessa och många fler. Det enda som var kritik var att de ville att det skulle ha varit fler gånger. Men det är klart.. Vem kan få nog av mig. Ha ha.

Annars får man Gratulera Tessie och Daniel som idag fick en liten pojke! GRATTIS!!

Passade Milla en stund innan idag,, hon är ju bara för go.

Snart Sofiero, ska bli jätte kul.
Nä, nu blir det sängen. Jobb imorgon igen.. *Suck*

Förresten.. 35 korthår i Ballerup, nästa helg!


Älsklingen och jag mös i soffan innan, han gillar sin nya filt


Milla och Gucci


Shoppingdag!

Idag har jag och Gucci varit på shopping runda. hi hi.. som vanligt. Är ju ute efter ett middags bord till stolarna vi köpte igår och det är inte så lätt att hitta. Är ju kräsen som få. Men har kanske hittat det jag vill ha idag. Ska visa Alex det imorgon så får vi se vad han tycker.

Vi har nog varit runt i de flesta butiker känns det som.. =)
I djuraffären blev det hund mat och lite ben, samt en boll med inbyggd pipis, gissa vad Gucci sysslar med nu. Svårt att höra vad de säger på tv:n.
Chilli blev det filtar (till prinsen) och ett jätte fint tidnings ställ. Sedan var vi inne på Rusta, köpte en tröja, ett halsband med "inbyggd" skarf och nya bajs påsar med döskallar på.

Efter det blev det ett par skor till mig, vita. Kanske inte så smart nu när sommaren är över och hösten är här men det är ju bara så snyggt med vita skor så jag kunde inte motstå. Hmmm... blev det något mer,,, Nä, jag tror att det var allt. 

Efter en lång dag i stan åkte Gucci och jag till en uppfödare som bor utanför Halmstad för att hämta en bur som Lena beställt. Lena hjälper mig med så mycket så självklart ställer man upp tillbaks. Tog ett tag att hitta dit men när vi väl kom dit, massor av fina vavvor. Så vill jag också bo när jag "blir stor". På landet med masso av vavvor.. typ 10st och så kanske två hästar. Problemet är väl att Alex inte är så sugen på landet. Men men.. Han kommer nog att ångra sig. =)
 
Just det ! Jag hittade en hundväska också. Men när jag stod där kom jag på att Gucci redan har fem väskor och köpte den inte. Men tog ett foto på den i butiken och nu efteråt ångrar jag att jag inte köpte den så Gucci och jag får nog ta en runda i stan imorgon innan jag börjar jobba och inhandla den.

Nu ska jag och prinsen mysa..


Prinsen myser i sin nya leopard filt 


Väskan jag ska köpa imorgon


Nya skorna


Såhär mysigt har vi det nu. Gud vad jag älskar när det börjar bli mörkt och kallt ute

Chihuahuacirkeln!

Min underbara prins.. Den lilla kändis vovven är med på chihuahuacirkeln.nu. Ett foto som Rodney har tagit när vi tränar agility, han är så fin min lilla älskling.

Och det är min älskade syster Nina som skickat in det till mig. Blev jätte överraskad när jag gick in på sidan och fick se min prins där. Nina hade ju inte sagt något. Tack Nina!

Idag har jag och Alex beställt stolar till vardagsrummet, skit snygga. Är jätte nöjd. Sedan var jag och Eva i stan, handlade lite saker till lägenheten och hittade en ti sento ring som jag tänkte att Alex skulle köpa till mig. Hi hi. Efter det åkte jag hem till Anna och gick till parken med Rossi och Ceasar för att träna utställning. Ska ju ställa hennes ridge backs på sofiero, och det behövs träning. Vi får väl se hur det går. =)

Nu myser jag i soffan med min prins (Gucci då alltså), ska titta på idol nu. Imorgon blir det utställningsträning igen,, gäller att ligga i. Glöm inte att kolla in världens snyggaste på:

www.chihuahuacirkeln.nu


Vi sov länge idag... mys


Gucci är inte den morgonpigga hunden direkt

Sanslösa ägare

Så var det måndag igen.. Jag trodde att jag skulle vara ledig men självklart ringde de från jobb imorse.. Kunde inte säga nej.. fast börjar inte förän 17.

Så Gucci och jag åkte till klubben och körde lite lydnad och avslutade med agility. Fick reda på igår att Gucci kommit med på agility kurs och sedan är det samma dagar och samma tid som jag själv håller kurs.. så nu får vi vänta till efter jul. Typiskt!

Gucci var duktig idag.. som vanligt. Min lilla prins. När vi var klara låg vi i gräset och myste. Trodde att vi var ensamma och njöt fullt av det fina vädret som antagligen är en av de sista varma fina dagarna. Låg och pratade med Anna i telefon och plötsligt kommer en hund från ingenstans, tar tag i hundens hals, då den inte hade något halsband. När border terriern upptäcker Gucci blir han vansinnig och börjar hugga som en galing efter honom. Gucci är ju aldrig sen när någon annan börjar och kaxar tillbaka. Tur att man har en liten hund som man kan bära upp i famnen.
Terriern fortsatte att hoppa på mig och hugga efter Gucci som lugnat ner sig efter att ha kommit upp i min famn. Ser ingen ägare någonstanns men efter en stund är det någn som visslar på hunden. "Kärringen" ser mig och har två andra terrier, osm också är lösa. Dessa hundar springer också hej vilt utan att hon har någon som hellst koll på dem och inte kommer de när hon ropar heller. När hon ser man vänder hon tvärt och går åt andra hållet. Blir så trött på människor som inte har koll på sina hundar. Vet man inte att ens hund kommer när man ropar ska man inte ha den lös! Annars får man ha en spår lina eller hunden inom inhägnat område. Har man dessutom en hund som är aggresiv blir situationen ännu värre.

Satt inne på klubben och jobbade med lite papper till kursen i två timmar efteråt men hon dök aldrig upp. Synd, för jag hade velat säga ett par ord till henne. Ja herregud. Stackars hundar!

Förresten fick papperna från sofiero idag, 80 hundar! Många.


Snyggingen


Sötis på A hindret


Det går jätte bra att sitta här också..


Kan öva stå också


Slalom är svårt.. Hmmm... drömmer sig bort en del. =)

RSS 2.0